Smart renoveringstips for lite areal

Se hvordan designeren Colette Sorott forvandler sitt kjedelige og trøtte Vancouver hjem til et åpent, moderne og romslig underholdningsted for familien.

Det første steget i renoveringsprossessen er å rive ned vegger. Dette er med på å gi hjemmet en mer åpen og luftig tilværelse. Hun velger å gå for en moderne men simpel stil og bruker kunst og bilder i enkle design som matcher de grå og hvite tonene i resten av leiligheten.

Designeren legger inn et helt nytt og åpent kjøkken ved å bygge ut et av badene og utgangen til terassen. For å bringe mer lys og luft inn i leiligheten investerer hun i dører man kan klappe sammen som er perfekt om sommeren. Det er veldig vanlig i gamle hus og leiligheter at selve kjøkken og stue holdes seperat, som kan gjøre at det ofte føles trangt og innestengt.

Colette velger åpen planløsning der stue og kjøkken ligger mot hverandre, noe som gjør at området blir mer åpent og skaper en romsligere følelse. Selve hovedtrappen fra kjøkkenet ned til underetasjen har fått skylight i taket som streamer naturlig lys og åpner opp rommet.

Det neste rommet på planen er soverommet der hun fokuserer på å holde det simpelt men leker litt med tekstur og farger for å skape et unikt design som fremhever soverommets kontur. Du vil ofte finne at designere velger geometriske mønster på dyne og putetrekk, samt annen interiør for å skape en moderne og sofistikert interiørstil.

Til soverommet investerer hun i en seng med muligheter for oppbevaring. Dette er veldig lurt hvis man ønsker å utnytte arealet og har lite plass i utgangspunktet. Det er ikke mye som skal til for å oppgradere de forskjellige rommene i huset. Farger som gult, grått og mønster med geometrisk print gir kjellerstuen til familien en moderne og retro look.

Colette fokuser på farger som komplimenterer hverandre og som gjenspeiler fargetonene i resten av huset. Dette er et godt kjent interiør triks som ikke bare løfter tilværelsen i rommet, men også gir følelsen av større plass.